Resultater 1990

Dette var det året Lillestrøm Musikkorps vant førstedivisjonen med 95 poeng, knepent foran Sagene Janitsjar med 94,5 po...

Dette var det året Lillestrøm Musikkorps vant førstedivisjonen med 95 poeng, knepent foran Sagene Janitsjar med 94,5 poeng og Kolbotn Konsertorkester. Fjorårets norgesmestere, Vestre Aker Musikkorps og fjorårets nummer to, Bispehaugen Ungdomskorps, hadde valgt å satse kun på TV-cupen, og dermed var Lillestrøm favoritter. Etter seieren kunne de belage seg på å representere Norge i europamesterskapet i Glasgow i september.

Dette var også første gang norgesmesterskapet ble lagt til Olavshallen i Trondheim. Det var lukket bedømming med pliktnummer og selvvalgt nummer i alle divisjonene, og konkurransen foregikk fra kl. 8.00 - 19.00 lørdag 31. mars.

Norges Nasjonale Ungdomskorps spilte på festkonserten og premieutdelingen, og urframførte blant annet en komposisjon av Gunnar Kittelsen. De akkompagnerte Øystein Wiik som kom direkte fra Les Miserables i London for å være solist. Noble Noise fra Trondheim deltok også, sammen med en sprudlende konferansier, Dan Børge Akerø.

Ta gjerne kontakt hvis du har informasjon om korpsenes repertoar!


Har du gått glipp av resultatene fra NM Brass?


Image

Du finner mer informasjon på Norges Musikkorps Forbund sine nettsider