Resultater 1992

Dette var det året Dragefjellets Musikkorps Bergen vant førstedivisjonen med 95,5 poeng foran Lillestrøm Musikkorps og ...

Dette var det året Dragefjellets Musikkorps Bergen vant førstedivisjonen med 95,5 poeng foran Lillestrøm Musikkorps og Sarpsborg Janitsjarkorps. 3000 musikere og 49 korps konkurrerte i 3 divisjoner fredag 3. og lørdag 4. april. Det var mange korps i hver divisjon (15 + 19 + 15) og musikksjef i Norges Musikkorps Forbund, Arne Amdal, uttalte at rammene for arrangementet var i ferd med å sprenges. Interessen blant både korps og publikum var stor, noe man koblet til at nivået var særdeles høyt, også i en internasjonal sammenheng. I følge avisa Glåmdalen kalte verdensberømte korpsfolk nivået for topp og profesjonelt. Mange korps hadde imidlertid trukket seg fra 2. divisjon da pliktnummeret Cartoon ble for vanskelig.

Dan Børge Akerø var "som vanlig" programleder på festkonserten og premieutdelingen, sammen med solistene Øystein Baadsvik, Elisabeth Andreasson, Harald Bjørkøy og Rolf Løvland, samt et utvidet Forsvarets Musikkorps Trøndelag. Det ble knyttet en del flere aktiviteter til selve NM-arrangementet dette året, da arrangøren ønsket å skape en hel NM-uke.

Ta gjerne kontakt hvis du har mer informasjon om korpsenes repertoar!


Har du gått glipp av resultatene fra NM Brass?


Image

Du finner mer informasjon på Norges Musikkorps Forbund sine nettsider